Výstava na domácej pôde
Späť

Výstava na domácej pôde

Tri zo štyroch spoločností MSM GROUP sídlia na Slovensku. Po množstve veľtrhov naprieč celým svetom, budeme môcť naše produkty a služby predstaviť aj na domácej pôde, na výstave IDEB 2024. Koná sa v Bratislave od 14. do 16. mája.

MSM GROUP nájdete v halle D v stánku číslo 101, v najväčšom stánku z tohoročnej výstavy. Zaberá 600 m² rozložených na dvoch podlažiach. Okrem interiéru, kde predstavíme portfólio delostreleckej, mínometnej a tankovej munície, sa budeme prezentovať aj v exteriéri výstaviska. Výrobná a inovatívna spoločnosť VÝVOJ Martin, ktorá je súčasťou MSM GROUP, prinesie špecializovaný kontajner a mobilnú vežu leteckého riadenia DISK 2.

Životný cyklus munície vo vlastných rukách

Čím sa líšime od ostatných výrobcov munície na svete? MSM GROUP zastrešuje štyri významné výrobné spoločnosti s dlhoročnou tradíciou v obrannom priemysle. Pokrývajú celý životný cyklus munície. Od vlastného vývoja, výroby a predaja, až po modernizáciu munície, predĺženie technického života munície a ekologickú likvidáciu. Okrem toho je súčasťou holdingu aj spoločnosť VÝVOJ Martin, ktorá sa špecializuje na vývoj a výrobu obrannej a civilnej techniky. V ich portfóliu dominujú špeciálne kontajnery, mobilné veže leteckého riadenia alebo radarové veže.

Odborná i laická verejnosť si bude môcť pozrieť napríklad muníciu stredného kalibru 30 mm, tankovú muníciu kalibru 105 mm a 120 mm spĺňajúcu normy NATO alebo muníciu kalibru 125 mm vhodnú pre tzv. východnú štandardnú výzbroj. Prezentovať budeme aj delostreleckú muníciu kalibru 105 mm a 155 mm podľa noriem NATO a 122 mm pre staršie delostrelecké systémy, ktoré nie sú súčasťou NATO.

Okrem toho sa predstavíme výcvikovú muníciu pre tanky a delostrelectvo, ako aj mínometnú muníciu kalibru 60 mm, 81 mm, 98 mm, 120 mm a neriadené 122 mm rakety Grad. Súčasťou výstavy budú aj pyrotechnické komponenty a rozbušky potrebné na výrobu munície. Vo vonkajšej expozícii bude možné vidieť aj veliteľské stanovište umiestnené v špecializovanom kontajneri, ako aj mobilnú riadiacu vežu pre poľné letisko Disk 2 vyrobenú spoločnosťou VÝVOJ Martin, ktorá tiež patrí do skupiny MSM GROUP.

Sprievodný program IDEB

Ozbrojené sily SR predvedú návštevníkom ukážky boja zblízka a ukážky potláčania davu. Vojenská polícia MO SR predvedie, ako prebieha zásah voči nebezpečným páchateľom, Horská záchranná služba ukáže, ako prebieha pátranie po nezvestnej osobe a Hasičský zbor SR priblíži, ako bojujú s únikom nebezpečnej látky a dekontamináciou zasahujúcich príslušníkov.